Smartwatches: Wat is de beste smartwatch van 2021?

Ben jij op zoek naar de beste smartwatch van 2021? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij hebben de beste tien smartwatches voor jou op een rijtje gezet. Een smartwatch is een verlengde van je mobiele telefoon; en biedt extra informatie in je dagelijkse bezigheden. 

Innovatieve onderdelen zoals hartslagmeters, waterdichtheid en nieuwe software maken het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Er is dus een ruim aanbod van smartwatches op de markt; vandaar dat dit artikel jou kan helpen in het maken van een goede en weloverwogen keuze!

De beste smartwatch van 2021: Review en onze mening

In deze lijst helpen wij jou met de keuze voor de beste smartwatch van 2021. Er is een ongelofelijk breed aanbod aan producten, en ieder van goede producenten. Wij hebben de tijd genomen om een uitvoering onderzoek – zowel in praktijk als theorie- uit te voeren om jou te helpen met deze keuze! Lees hieronder wat een smartwatch inhoudt en welke in 2021 het beste uit de test komen.

Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?

Tegenwoordig zijn er drie verschillende wearables op de markt, namelijk de smartwatch, het sporthorloge en de Activity tracker. Een smartwatch leent zich als verlengde van je mobiele telefoon en helpt bij je dagelijkse bezigheden. 

Een sporthorloge is voornamelijk gericht op het verbeteren van je sportprestaties en een Activity tracker richt zich op het meten van je dagelijkse bezigheden. Denk hierbij aan het tellen van je stappen, traptreden en hartslag. Er zitten vaak overeenkomsten tussen de drie soorten wearables, maar de verschillen zorgen ervoor dat deze wearables in drie categorieën worden geplaatst!

Een smartwatch is dus eigenlijk een telefoonaccessoire. Je kunt gemakkelijk zien hoe laat het is, of je berichten hebt binnengekregen en bepaalde notificaties aanzetten. Daarnaast kan je ook de statistieken van je sportprestaties bijhouden en met sommige modellen zelfs betalen. 

Smartwatches in 2021 zijn ongelofelijk capabel en bieden dan ook heel veel. Je kan tegenwoordig met alleen je stem zoekopdrachten op het internet uitvoeren. Daarnaast zitten er in een smartwatch vaak ook een ingebouwde hartslagmeter en GPS-tracker. Kortom: de mogelijkheden met een smartwatch zijn eindeloos.

Inhoudsopgave

Een smartwatch is dus eigenlijk een telefoonaccessoire. Je kunt gemakkelijk zien hoe laat het is, of je berichten hebt binnengekregen en bepaalde notificaties aanzetten. Daarnaast kan je ook de statistieken van je sportprestaties bijhouden en met sommige modellen zelfs betalen. Smartwatches in 2021 zijn ongelofelijk capabel en bieden dan ook heel veel. Je kan tegenwoordig met alleen je stem zoekopdrachten op het internet uitvoeren. Daarnaast zitten er in een smartwatch vaak ook een ingebouwde hartslagmeter en GPS-tracker. Kortom: de mogelijkheden met een smartwatch zijn eindeloos.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een smartwatch?

Er zijn veel verschillende soorten smartwatches op de markt met ieder zijn eigen specificaties. Maar de meeste smartwatches hebben een aantal overeenkomende specificaties die in bijna elk model wel terugkomen. Het ene model excelleert meer in bijvoorbeeld batterijduur waarbij het andere model meer excelleert in hartslagmetingen. Hieronder worden de specificaties weergegeven die bij de meeste smartwatches ingebouwd zijn; en eigenlijk wel verwacht worden.

 • Een ingebouwde hartslagmeter
 • Ingebouwde stappenteller en traptredenteller
 • Ontvangen van notificaties
 • Inzicht in het aantal calorieën dat je verbrand
 • Meldingen van (social) apps
 • Het afspelen van muziek
 • Sportmetingen en metrix
 • Bijhouden van slaapkwaliteit
 • Verwisselbare bandjes (niet bij elk model mogelijk)

De Apple watch series 6 is de jongste telg van de serie van smartwatches van de bekende fabrikant.

De lancering van een nieuw model is altijd weer reden voor veel enthousiasme onder fans en volgers. Dat maakt het dus zeker ook interessant om eens te bekijken of dit slimme horloge ook kan opleven tegen de verwachtingen die er vooraf zijn.

Is het zo dat je hier op een fijne manier mee kan werken. En dan vooral: is het een geschikt model om je activiteiten mee vast te leggen en daar conclusies aan te verbinden?

In deze review wordt meer duidelijk over de mogelijkheden.

Zoals verwacht mag worden heeft de Apple watch series 6 een aantal verbeteringen ten opzichte van de voorgangers te bieden.

Een beter scherm dat Always on is en ook nog eens meer dan tweemaal zo helder is

Wat is er nieuw bij de Apple Watch series 6?

Naast de gebruikelijke sensors waarmee je al je activiteiten kunt meten is het nu ook nog beter mogelijk om het zuurstofgehalte in je bloed te lezen. Al deze gegevens zijn ook nog eens gemakkelijk door derden te lezen. In dat opzicht is er flinke vooruitgang geboekt. Het is ook gemakkelijker geworden om andere meting, zoals je hartslag te doen door de verbeteringen aan de bestaande sensors. Daarnaast geniet je van de voordelen van bijvoorbeeld het kompas en de hoogtemeter die erin zijn opgenomen.

Wat vinden wij van de Apple watch series 6?

Het is natuurlijk niet vreemd dat Apple zich met dit model in de top van de markt nestelt. Het is altijd al zo geweest dat de modellen van Apple tot de beste op de markt behoorden.

De Apple watch series 6 is zelfs waarschijnlijk wel het beste horloge dat je op dit moment kunt krijgen wanneer je op zoek gaat naar de vele opties. Natuurlijk komt dit wel ook met een prijskaartje. Je moet wel bereid zijn om een goede prijs neer te tellen om van dit horloge gebruik te kunnen maken.

Voor de liefhebber die ook tevreden is met wat minder uitgebreide en minder nauwkeurige metingen, is dit dus misschien niet het juiste model.

Apple Pay

Door het gebruik van Apple Pay kan je gemakkelijk overal afrekenen. Het systeem werkt ongelofelijk makkelijk- en snel. Hierdoor hoef je in principe vaak geen portemonnee met je mee te dragen; wat voornamelijk voor vrouwen erg handig kan zijn! Een vrouw heeft niet altijd ruimte in haar broek om een portemonnee mee te dragen, waardoor dit een mooie oplossing kan bieden.

De conclusie van de beste smartwatch van 2021

De liefhebbers van de Apple watch kunnen eigenlijk niet verder met hun oude modellen. Voor deze groep is een overstap naar de series 6 een echte vooruitgang. Wie als nieuwkomer in de wereld van de smarthorloges en fitnesstrackers een model uitzoekt, kan misschien nog wel eerst met een instapmodel beginnen. Maar wie het direct goed wil doen, doet dat ook door te beginnen met dit model. Op elk vlak heeft het de hoogste kwaliteit te bieden, van gebruiksgemak tot batterijduur tot design.

Voordelen
 • Hartslagmeter met ECG-functie
 • Valdetectie
 • Waarschuwing bij gevaarlijke situaties
 • Always-on display
 • Sluit perfect aan om je gezondheid in peil te houden
 • Apple pay
Nadelen
 • Je hebt een iPhone nodig
 • Matige batterijduur

De beste smartwatch die niet van Apple is, is momenteel de Samsung Galaxy Watch. Dit model heeft al enige tijd de markt in zijn ban, aangezien het al voor langere tijd een zeer populair model is. En niet zonder reden! De Samsung Galaxy Watch sluit aan op de Gear S3 serie, wat misschien als een verassing kwam aangezien er verwacht werd dat dit model de Samsung Gear S4 zou heten.

Voor deze review is de 46mm versie van de smartwatch getest, wat de grootste versie van het model is. Waar de Samsung Galaxy Watch voornamelijk op uitblinkt is haar batterijduur. Bij zeer intensief gebruik kan de smartwatch het wel tot vier dagen uithouden. Dit is een ongelofelijk sterke score, aangezien een simpelere smartwatch het vaak maar tot ongeveer één dag uithoud. De Samsung Galaxy Watch kent een zeer gebruiksvriendelijk design. Er wordt gebruik gemaakt van het besturingssysteem Tizen en hierin is makkelijker te navigeren via een draaibare ring.

De Samsung Galaxy Watch is zeer stijlvol. Er wordt naast het mooie uiterlijk ook gebruikt gemaakt van de beste materialen, zoals: Roestvrijstaal en Gorilla glass SR+. Dit zorgt ervoor dat deze smartwatch zeer duurzaam en volledig krasvrij is. De Watch is daarnaast waterdicht want deze heeft een 5 ATM waterresistentie. Je kunt zelf kiezen welke wijzerplaten je het op het horloge wilt waardoor je het horloge kan personaliseren. Hij is beschikbaar in het zwart voor beide de 46- en 42mm versie. Daarnaast is de 42mm versie ook nog  beschikbaar in rosé goud. Het horloge kan ook Spotify beluisteren wat het mogelijk maakt om jou lievelingsmuziek overal met je mee te dragen.

Een van de leuke voordelen van dit horloge is de Personal Assistant. Deze zit ingebouwd in de smartwatch en kan je elke dag een briefing geven over je taken. Dit zorgt voor lekker opstaan, en efficiëntie in je dag.

Welke specificaties kent de Samsung Galaxy Watch?

Het horloge maakt gebruik van het gebruikerssysteem ‘Tizen’. Daarnaast is die compatible met zowel Android als iOS. De display bestaat uit een 1,2’’ of 1,3’’ 360×360 super AMOLED scherm. Het horloge heeft een Duel Core van 1.15 GHz. De breedte van de beschikbare bandjes zijn 22mm of 20mm. De batterijduur van het horloge is een schrikbarende 4 dagen op de 46mm. De 42mm heeft een iets kortere batterijduur, maar nog steeds zeer goed.  Het horloge is draadloos op te laden en kan connectie maken met beiden wifi- en bluetooth.

Batterijduur

Het allerbelangrijkste van deze smartwatch is toch wel de batterijduur. De batterijduur van 4 dagen is fenomenaal en overtreft alle andere smartwatches by far. Dit heeft Samsung erg knap gedaan want de batterijduur gaat gepaard met intensief gebruik. 

Het horloge heeft niet de problemen die de andere Samsung horloges wel hadden- aangezien dit meestal software problemen waren. Deze zijn allemaal verholpen voor dit horloge en dat maakt het gebruiksgemak stukken fijner. Het is een vrij groot- maar prachtig klokje en verdient zijn nummer één in deze lijst dan ook zeker.

Nadelen van de Samsung Galaxy Watch

De Samsung Galaxy Watch kent niet veel nadelen, maar uit onze test bleek er toch één die wij graag wilden benoemen. Dit gaat om het GPS-systeem. Natuurlijk is de Samsung Galaxy Watch zeer geschikt om mee te sporten, maar wij hebben het GPS-systeem als matig ervaren. Tijdens het hardlopen geeft de GPS afwijkende factoren en sluit het niet aan waar je bent. Dit is niet altijd het geval, maar kan sporadisch optreden. Voor de rest hebben wij geen nadelen aan de Samsung Galaxy Watch kunnen ontdekken!

Voordelen
 • Fenomenale Batterijduur
 • Software problemen van eerdere versies zijn verholpen
 • Goede prijs/kwaliteit
 • De beste smartwatch - die niet van Apple is - op de markt!
Nadelen
 • GPS-systeem werkt niet altijd naar behoren

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is een vrij nieuwe model op de markt gebracht door Samsung en richt zeer meer op sportprestaties dan grappige smartwatchfuncties. Het is de sportievere versie van de Samsung Galaxy Watch en de Samsung Galaxy Watch Active. Het model beschikt over betere meet- en gezondheidsmogelijkheden dan de bovenstaande twee modellen doen.

Het Design van de Samsung Galaxy Watch Active 2 is vrij simplistisch maar ook subtiel. Het geeft direct de sportieve vibe af die je ervan verwacht, maar is ook goed te combineren met het dagelijkse werkleven. De Smartwatch kent een luxueuze uitstraling waardoor die goed gedurende de hele dag gedragen kan worden.

Qua gewicht is de smartwatch nét iets zwaarder dan haar voorgangers, maar dit lijkt geen probleem te vormen in gebruik. De reden voor het zwaardere gewicht is omdat er wat extra functionaliteiten zijn toegevoegd, die helaas wat extra gram erbij sprokkelen. Echter, de Samsung Galaxy Watch Active 2 is al een lichtgewicht van zichzelf, dus veel zal je er niet van merken!

Verschillende formaten van de Samsung Galaxy Watch Active 2

Het model komt in twee verschillende maten, en veel verschillende kleuren. De maten van de Active 2 zijn 40- en 44mm. Dit is net iets groter dan het kleinere formaat van de Samsung Galaxy Watch met haar 38mm. De smartwatch wordt aangeboden in de volgende kleuren: Zwart, Goud, Roségoud en Zilver.

De Active 2 komt met een 340mAh batterij, wat zorgt voor een degelijke batterijduur van ongeveer twee tot vijf dagen. Dit hangt er vanaf hoe intensief je het model gebruikt, en welke applicaties gebruikt worden.

Verbeterd GPS-systeem ten opzichte van de Samsung Galaxy Watch

Een van de pijnpunten van de Samsung Galaxy Watch was het GPS-systeem. Dit werkt niet altijd naadloos en geeft af en toe de verkeerde signalen door. Met de komst van de Active 2 is het GPS-systeem dan ook aanzienlijk verbeterd. Dit is een zeer welkome toevoeging aan de Samsung series- aangezien GPS van grote toevoeging kan zijn tijdens het sporten. Let wel op: Het GPS-systeem is nog steeds niet vlekkeloos. Er worden nog steeds fouten gemeten in het model. Wanneer je een GPS-systeem wilt dat naadloos werkt – en dit erg belangrijk voor je is- raden wij je aan om te kijken in de lijst van beste sporthorloges.

Samsung galaxy watch active 2 smartwatch opties - bestgekocht

Wat is er nog meer nieuw in de Samsung Galaxy Watch Active 2?

Er zijn naast een verbeterd GPS-systeem nog meer leuke toevoegingen en verbeteringen bij de Active 2. Zo wordt zwemmen nu automatisch herkend door de smartwatch en worden de zwemtraining- en metingen automatisch aangezet. Daarnaast meet de Samsung Galaxy Watch Active 2 naast je sportmetingen ook constant je hartslag en je stressniveau.

Wanneer je op zoek bent naar een perfecte hartslagmeter wordt er aangeraden om een borstband te gebruiken. Wanneer je dit niet fijn vindt- wat wij kunnen begrijpen – zijn er ook een goed aantal sporthorloges en Activity trackers die kunnen helpen bij het accuraat meten van je hartslag. De beste hartslagmeters vind je hier.

Voordelen
 • Design
 • zeer luxueus model wat zowel bij het sporten- als in het dagelijks leven gedragen kan worden
 • Degelijke batterijduur
 • Meet naast je sportactiviteiten ook je hartslag- en stressniveau
 • Zwemmen wordt als sport automatisch herkend en heeft meer zwemmetingen
Nadelen
 • Helaas geen mogelijkheid tot contactloos betalen
 • Aan de prijzige kant

Bekijk de beste deals voor de Samsung Galaxy Watch Active 2!

De Apple watch 5 is nog steeds een zeer goede smartwatch op de markt gebracht door Apple. Overstegen door het nieuwste model, de apple watch 6. Maar voor de liefhebber is de Apple Watch 5 ook nog een prima aankoop, en iets goedkoper dan het ineuwste model. 

Apple is al jaren leidend op de markt van smartwatches en dit model doet daar dan niet aan onder. 

De apple watches zijn vanaf het 4e model steeds meer gaan richtten op gezondheid, en daar doet de 5 zeker niet aan onder. 

Qua design verschilt het niet veel van de watch 6, beiden modellen zijn prachtig ontworpen.

Met de komst van de nieuwe Apple Watch 5 zijn er voornamelijk kleine verbeteringen gedaan. De series 4 was al een weergaloos model, en het nieuwe model heeft de puntjes op de i gezet. Alhoewel, er zijn zeker noemenswaardige nieuwe toevoegingen aan de Watch 5 toegevoegd.

 

De Apple Watch 5 heeft bijvoorbeeld een always-on display waardoor het mogelijk is om direct op elk moment de tijd af te lezen, je berichten te lezen of je notificaties te bekijken. Dit wordt toegevoegd zonder dat het ten koste gaat van de batterijduur. Ook heeft de Apple Watch 5 een nieuwe kompasfunctie die altijd aan kan geven op welke hoogte je je begeeft.

ECG-scan

Net zoals de Apple Watch series 4 dit kan; is het mogelijk om met de series 5 een ECGscan te maken. Een elektrocardiogram scan. Dit wordt gedaan door middel van de digital crown, die een stroomschokje door je lichaam zend om de activiteit van de hartspier te meten. In principe wordt een ECG-scan normaliter in het ziekenhuis gemaakt, maar de Apple Watch 5 kan dit nu ook. Let wel op: dit is niet vervangend en dient alleen als toevoeging aan informatie.

Wanneer je twijfelt over hartproblemen of andere problemen moet je direct een huisarts raadplegen! De ECG-scan sluit naadloos aan op de nieuwe visie van de wearables van Apple: het leven een betere en veiligere kwaliteit geven. Er wordt direct gericht op het verbeteren van gezondheid.

Waarschuwing over ‘gevaarlijke situaties’

Wat ook in de lijn is van de nieuwe gezondheidsvoering van Apple, is het oog voor je hart dat dit model uitdraagt. Je hartslag wordt continu gemeten en wanneer er significante afwijkingen optreden ontvang je een notificatie op je smartwatch. Ook heeft de Apple Watch 5 een ingebouwde decibelmeter welke je kan waarschuwen wanneer je je in een situatie omgeeft waar het aantal decibel schadelijk is. Met de sterke toename in gevallen van tinnitus is dit een ongelofelijk fijne toevoeging om te hebben! De smartwatch kan daarnaast ook – voor vrouwen – helpen bij het in de gaten houden van je menstruatiecyclus.

Maten & Specificaties

De Apple Watch series 5 komt in twee verschillende maten: 40mm en 44mm. Het besturingssysteem is geschikt voor iOS en het model heeft een touchscreen scherm. Ingebouwd in de Apple Watch 5 zit een navigatiefunctie en een spraakbesturing. De smartwatch leent zich voor veel verschillende soorten sporten waar zwemmen en hardlopen onder vallen. Daarnaast zit er een ingebouwde stappenteller, traptredenteller in. Helaas mist de Apple Watch 5 wel een slaaptracker. Dit komt waarschijnlijk door de batterijduur die toch een beetje tegenvalt (het geval bij elk Apple Watch model). Hierdoor is het gebruikelijk om je Apple Watch 5 op te laden terwijl je slaapt; waardoor een slaapfunctie overbodig is geworden.

Voordelen
 • Het scherm is tot 30% groter dan de Apple Watch series 4
 • Erg mooi en licht design
 • Een goede ingebouwde speaker
 • Je krijgt meer ruimte om muziek intern op te slaan dan bij de Apple Watch 4
Nadelen
 • Nog steeds relatief duur ten opzichte van de Apple Watch 6
 • Batterijduur valt tegen

De Fitbit Versa 3 is het nieuwe model voor de beginnende en gemiddelde smartwatchliefhebber.

Het is het soort model dat veel functies bevat, waardoor je een globaal idee krijgt van hoe het met jouw activiteit en gezondheid gesteld is.

Dat maakt het dus voor heel veel mensen precies het juiste soort horloge om als hulpmiddel in het drukke leven te gebruiken.

Hoe dit zich precies verhoudt tot andere modellen op de markt, is natuurlijk een interessante vraag. Dat is dan ook op deze plek te ontdekken.

 

De specificaties van de Fitbit versa 3

Het is natuurlijk niet vreemd dat de Fitbit versa 3 vooral veel sensors en mogelijkheden op het gebied van fitness te bieden heeft. Je beweging en hartslag worden gedurende de dag voortdurend vastgelegd. Dat is echter lang niet het enige.

it nieuwe model heeft bijvoorbeeld ook een scherpe GPS-tracker die zeer nauwkeurig is en die ook binnen 20 seconden verbinding kan leggen. Het scherm is Always On.

De batterijduur is flink lang, maar wel afhankelijk van de functies die je gebruikt. Zo kan het dus variëren van 24 uur tot 6 dagen.

Ook is het horloge te koppelen aan een smartphone om zo meldingen binnen te krijgen die eigenlijk op de telefoon verschijnen.

Wat vinden wij van de Fitbit versa 3?

De Fitbit versa 3 is betaalbaar en veel van de functies zijn goed bruikbaar. Dit is in ieder geval voor ons een belangrijke zet aan pluspunten.

Doordat Fitbit zich ook sterk richt op gezondheid en fitness weet je ook dat de kwaliteit van de functies van een hoog niveau is. Dat is ook een sterke kant te noemen. In veel opzichten is dit model dus goed bruikbaar voor mensen die hun fitheid en gezondheid willen meten op elk niveau.

Er zijn ook wel wat minpunten te noemen. Het belangrijkst nadeel daarvan is natuurlijk dat Fitbit met abonnementsvormen werkt. Wil je nog meer inzicht en nog beter werken, dan moet je daar dus extra voor betalen.

Niet iedereen wordt hier heel blij van natuurlijk. Daardoor blijven veel functies uiteindelijk basaal en is het dus niet voor de fanatiekeling.

De conclusie

De Fitbit versa 3 is een goede fitnesstracker waarmee je alle basis zaken op een goede manier kunt meten en vastleggen. Daardoor kan je dus al heel snel en heel gemakkelijk je levensstijl onderzoeken en waar nodig aanpassingen doen.

Het is echter wel zo dat de branche niet stilstaat. Dat betekent dus dat sommige concurrenten inmiddels meer te bieden hebben dan Fitbit. Het is dus wel belangrijk om voor jezelf te bepalen of de versa 3 wel het model is waar jij als gebruiker beter van wordt, of dat je beter een meer geavanceerd model kunt kiezen.

Voordelen
 • Het is mogelijk contactloos te betalen met Fitbit Pay
 • Een goede batterijduur van ongeveer 6 dagen in smartwatch modus
 • Mogelijkheid tot voice chat reply
 • Mooi design
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Alleen mogelijk om de GPS-functie te gebruiken in combinatie met je smartphone

De Samsung Gear S3 Frontier kent een vernieuwd rond scherm en een mooie draaischijf. Dit maakt het model nóg mooier dan dat deze al was. De functionaliteit die de S3 Frontier zo speciaal maakt is de bediening via het tandwiel, wat het erg gemakkelijk maakt om door je apps te scrollen.

Het design is van binnen wat meer klassiek en van buiten is deze ongelofelijk modern. Wanneer je gebruik maakt van de Samsung Gear S3 is het mogelijk om je smartwatch thuis te laten, want dit model vervangt je smartwatch bijna compleet. Het is een ongelofelijk goede aanvulling op je leven en een zeer bruikbare smartwatch.

De eerdere modellen van de Samsung Gear series vielen nogal wat tegen, maar met de komst van de Gear S3 zijn er hele grote stappen gemaakt. De smartwatch is dan ook zo goed dat deze kan concurreren met de beste modellen op de markt. 

 

De S3 kent een zeer goede GPS-meting en een goede accu. Daarnaast zijn er nog veel verbeteringen gemaakt waardoor de S3 zijn plaats in deze lijst heeft kunnen krijgen.

Wat meet de Samsung Gear S3 allemaal?

De Samsung Gear kan je smartphone bijna volledig vervangen. Alleen is dit in praktijk natuurlijk niet handig, want om optimaal gebruik te maken van je smartwatch is een smartphone wel een must. De Samsung Gear S3 is zeer geschikt om mee te sporten, opdrachten in te spreken, muziek te streamen naar bluetooth- apparaten en je gezondheidsmetingen bij te houden.

Zo meet de Samsung Gear S3 het aantal stappen dat je zet, de traptreden, je hartslag door de ingebouwde hartslagmeter, de hoogte, de luchtdruk en het aantal verbrande calorieën per dag! De batterijduur van de Samsung Gear S3 is in smartwatchmodus ongeveer 4 dagen, wat een goede score is!

Welk besturingssysteem gebruikt de Samsung Gear S3?

De Samsung Gear maakt gebruik van een besturingssysteem dat door Samsung zelf ontwikkeld is, namelijk Tizen. Dit systeem wordt onder andere ook gebruikt voor de Samsung Galaxy Watch; en functioneert meer dan naar behoren. De bediening van de Samsung Gear S3 werkt via de draaibare ring die erg handig werkt. Aan de smartwatch kan je aan deze ring draaien om door je widgets heen te scrollen.

Deze Widgets bieden je alle informatie die je nodig hebt, zoals je apps voor het sporten, je kalender en je afspraken en al je e-mails. Er is natuurlijk nog veel meer beschikbaar via de Widgets. Op het home scherm van de smartwatch worden de belangrijkste apps weergegeven door iconen en kunnen deze leiden naar de wat meer uitgebreide apps.

Conclusie Samsung Gear S3

De Samsung Gear S3 is een volledige smartwatch die precies doet waarvoor je betaald. Het is een zeer goed model om je dagelijkse bezigheden te ondersteunen- en kent niet te veel poespas. De smartwatch kent weinig nadelen. Een van de weinige nadelen die wij konden ontdekken is dat de smartwatch niet volledig waterdicht is. Dus wanneer je een fanatieke zwemmer bent is het aan te raden te kijken naar een andere smartwatch, of een sporthorloge. Los van dit nadeel is de Samsung Gear S3 een zeer goede smartwatch om je keuze op te laten vallen!

Voordelen
 • Goede GPS- en hartslagmetingen
 • Goede accuduur
 • Bandjes zijn gemakkelijk te verwisselen
 • Het model is zowel geschikt voor Android- als voor iOS
Nadelen
 • Niet volledig waterdicht; dus niet geschikt om intensief mee te zwemmen

Bekijk de beste deals voor de Samsung Gear S3!

De Fossil Sport is een van de goedkopere modellen op de markt, wanneer je kijkt naar een kwalitatieve smartwatch. De Fossil sport is geschikt om je hartslag mee te meten, GPS-tracking te doen en je calorieën te meten. Een van de voordelen van de Fossil sport is wel dat deze waterdicht is.

De Fossil sport verbind je gemakkelijk met je mobiele telefoon en je ontvangt hierdoor appjes en notificaties op je smartwatch. De Fossil Sport is – zoals de naam al doet vermoeden- de sportieve versie van de Fossil modellen. Hierdoor is dit model ook meer gericht op haar sportaanvullingen. Hierbij is het erg fijn dat de Fossil sport een degelijke hartslagmeter heeft, een prima GPS-functie en een ingebouwde stappenteller. Daarnaast is de Fossil Sport dus ook swimproof.

Wat is beter met de komst van de Sport Gen 4S?

Bij het introduceren van de nieuwe generatie Fossil Sport smartwatches zijn een aantal verbeteringen gekomen. Je kunt je afvragen of deze verbeteringen van groot genoeg kaliber zijn, maar die vraag leggen we bij jou neer. Onze mening is dat het een afdoende smartwatch is, die voor de aangeboden prijs zijn werk goed doet.

Met de introductie van dit model is er veel gekeken naar het verbeteren van de batterijduur en de snelheid van het opladen. Deze waarden zijn dan ook verbeterd. De batterijduur is in smartwatchmodus zo’n 36 uur wat op zich prima is. Daarnaast gaat het opladen van de Fossil Sport Gen 4S erg snel. Binnen 1 uur opladen is het model al voor tachtig procent opgeladen. Dit is erg fijn want hierdoor kan je de smartwatch veel en intensief gebruiken; zonder lang te hoeven wachten op het opladen!

Voordelen van de Fossil Sport Gen 4S

De Fossil Sport kent een aantal voordelen ten opzichte van andere smartwatches. Een van de voordelen van de Fossil is dat deze erg licht is. Met haar 36 gram heb je bijna niet door dat je de Fossil Sport om je pols hebt. Dit maakt het gebruiksgemak van het model zeer fijn.

Ter vergelijking: De Fossil Q Explorist weegt met een leren band ongeveer 68 gram. En wanneer je hiervan de metalen versie draagt weegt deze zelfs 159 gram. Dit betekent dus dat de Fossil Sport voor zijn model zeer licht is – wat een groot pluspunt is!

Daarnaast kent de smartwatch een display scherm van 1,2 inch. De diameter van de smartwatch is 41mm of 43mm. Dit zorgt ervoor dat de smartwatch lekker compact is en niet te groot oogt. De behuizing van de Fossil Sport is van plastic gemaakt, waardoor het gewicht laag kan blijven. De Fossil Sport kent aan de zijkant van de smartwatch drie knoppen, waarmee je het model kan besturen.

Conclusie van de Fossil Sport Gen 4S

Wanneer je op zoek bent naar een sportieve smartwatch met een Wear OS is de Fossil Sport een degelijke keuze. Hierbij moet gezegd worden dat uiterlijk en design van de smartwatch belangrijk zijn. Echter, de Fossil Sport beschikt over minder mogelijkheden dan de meeste smartwatches doen. Het model concurreert bijvoorbeeld met de Samsung Galaxy Watch. De Samsung Galaxy watch doet alles wat de Fossil Sport ook doet, maar dan een stuk beter. De Galaxy Watch is dan ook wel honderd euro duurder waardoor de Fossil Sport een goede overweging kan zijn.

Een ander alternatief op de Fossil Sport is de Fitbit Versa 2. Dit model is niet heel veel duurder dan de Fossil Sport en is eigenlijk ook kwalitatief beter.

Voordelen
 • Mogelijk om te verbinden met je smartphone om appjes, notificaties etc. te ontvangen
 • Hij is volledig swimproof waardoor het een geschikte smartwatch is om mee te zwemmen
 • De smartwatch is binnen één uur voor tachtig procent opgeladen!
 • Compact, licht model met een mooi design
Nadelen
 • Concurrerende modellen zijn kwalitatiever en kennen een betere prijs-kwaliteitsverhouding
 • Niet mogelijk om mee te bellen
 • Niet heel uitgebreid qua specificaties

Bekijk de beste deals voor de Fossil Sport Gen 4S FTW4019

De Ticwatch E is voor veel mensen een vrij onbekend horloge. Dit komt omdat de horloges nieuw zijn in de zeer competitieve markt van sporthorloges en smartwatches. De Watch is compatible met zowel Android als iOS. Maakt gebruik van een 1,4’’ 400×400 OLED display. Heeft een intern geheugen van 4GB en een batterijduur van 24 uur. Het horloge wordt opgeladen door een magnetische pin die gekoppeld kan worden.

Het horloge springt er op een aantal vlakken uit. Het heeft een zeer accurate GPS en hartslagmeter. Daarnaast is de prijs zeer laag- wat de prijs/kwaliteit uitstekend maakt. Ondanks de goedkopere prijs werkt alles nagenoeg perfect. Het horloge bevat alle functies die je voor het sporten nodig hebt. Want het horloge niet kan, en de Apple Series 5 bijvoorbeeld wel, is het opnemen van een telefoontje met je horloge.

Kent de Ticwatch E ook nadelen?

Er zijn eigenlijk twee nadelen van dit horloge. Allereerst het design. Het Design vinden wij persoonlijk erg mooi, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Het is een vrij specifiek horloge en het moet echt in je smaak vallen wil je deze aanschaffen. Daarnaast is de manier van het horloge opladen niet zo elegant. Dit gaat namelijk via een magnetische pin die aangesloten staat op de smartwatch. Niet zoals het Samsung horloge- draadloos. Maar voor de rest is deze smartwatch van zeer goede kwaliteit- en tegen zeer lage prijs.

Conclusie van de Ticwatch E

Het is een horloge dat ongeveer voor de helft van de prijs aangeboden wordt; ten opzichte van de andere goede smartwatches. Dat maakt dat dit nieuwe model, en nieuwe merk het zo goed doet. Het is nog een Watch waarvan ik zeker weet dat velen hem niet zullen kennen. Maar voor ons is dit een grote aanrader. Wanneer je twijfelt om de Ticwatch E aan te schaffen, laat ons je dan overtuigen met de volgende worden: Je zult er geen spijt van hebben.

Voordelen
 • Geweldige prijs/kwaliteit verhouding
 • Mooi OLED scherm tegen zonnewering
 • Goed GPS systeem
 • Goede Hartslagmeter
Nadelen
 • Design niet voor iedereen
 • Niet heel elegante manier van opladen

Bekijk de beste deals voor de Ticwatch E

De Fossil Q Explorist is een smartwatch die het besturingssysteem Wear OS gebruikt. Het model heeft aan boord wat je verwacht van een goede smartwatch en wordt tegen een goede prijs aangeboden. De Explorist krijgt onder andere meldingen van geheugensteuntjes en E-mails en deze worden naar de widgets op je pols doorgestuurd.

Op het gebied van fitness doet dit model ook wat er van verwacht wordt. Je kunt het aantal stappen meten met de stappenteller en je afstanden en verbande calorieën meten. Wat helaas wel mist in de Fossil Q Explorist is een GPS-systeem. Dit is dan ook direct het nadeel van de Explorist. Vrijwel elke andere smartwatch in deze lijst biedt namelijk wel een GPS-systeem.

Dit is een van de redenen waarom wij zo groot fan zijn van de Fossil Explorist. Het design van het model is echt prachtig. Het oogt bijna als een echt horloge en dat is een uitzondering voor de meeste smartwatches. De Fossil Q Explorist is beschikbaar in verschillende kleuren en met verschillende soorten bandjes. 

Wat kan de Fossil Q explorist allemaal?

De smartwatch heeft veel verschillende apps die je kan uitproberen. Toen wij het model testte gebruikte wij bijvoorbeeld de wekker erg veel. Maar er zijn talloze mogelijkheden. Zo kan je Spotify en Netflix beheren met je smartwatch en je muziek – en of serie op pauze zetten met behulp van je smartwatch. Ook kun je via de smartwatch het volume aanpassen. Dit zijn natuurlijk kleine(re) specificaties en zijn niet de reden waarom je dit model zou moeten kopen, maar het is wel leuk om te benoemen.

Batterijduur van de Fossil Q Explorist

De batterijduur van de smartwatch is maximaal twee dagen. Dit is niet een hele goede score, maar kan er mee door. In vergelijking met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Watch doet ook dit model erg af aan batterijduur. Maar de Fossil Explorist is dan ook wel zo’n 40% goedkoper dan de Galaxy Watch.

Een nadeel van de Fossil is dat het scherm geen goede rand heeft waardoor deze snel beschadigd raakt. Er komen hierdoor krassen op het scherm wat natuurlijk niet fijn is. Hierdoor is de Fossil Explorist iets minder duurzaam in gebruik dan andere modellen.

Conclusie

Concluderend willen wij stellen dat dé reden om dit model te kopen het design is. De Fossil ziet er ongelofelijk mooi uit en is bijna niet te onderscheiden van een echt horloge. Daarnaast biedt het model prima functionaliteiten voor de prijs waarvoor deze wordt aangeboden. Helaas mist de Fossil wel een functionerend GPS-systeem en is het scherm niet goed afgewerkt waardoor deze beschadigd kan raken.

Voordelen
 • Ongelofelijk mooi design waardoor de Fossil op een echt horloge lijkt
 • Redelijk uitgebreid voor de prijs waarvoor die wordt aangeboden
 • Eenvoudig in gebruik
Nadelen
 • Geen goed werkende GPS-metingen
 • Scherm raakt snel beschadigd waardoor het model niet zo duurzaam is
 • Soms werkt Wear OS niet perfect

Bekijk de beste deals voor de Fossil Q Explorist Gen 4 FTW4012

De Fitbit Ionic smartwatch is een zeer mooi model met ingebouwde muziek, GPS, een ingebouwde pols hartslagmeting en je kan betalen via je pols met Fitbit Pay. 

Ook krijg je bij de Fitbit Ionic een ondersteuning van veel activiteiten en verschillende soorten sporten.

De Fitbit Ionic is een combinatie van een Activity tracker en een smartwatch. Het is een zeer uitgebreid en slim model waarmee je goed om kan gaan zonder je telefoon in je hand te houden. 

De Fitbit Ionic is bij uitstek een mooi model dat in sommige aspecten een stapje verder gaat dan andere Activity trackers of smartwatches!

Waar is de Fitbit Ionic goed in?

Na de test bleek dat de Fitbit Ionic een aantal aspecten heeft waar deze echt in uitblinkt. De ingebouwde hartslagmeter van de Ionic is nauwkeurig en heel makkelijk te bedienen met de functies op het scherm. Daarnaast kent de Ionic een degelijk design maar niet zo mooi als bijvoorbeeld de Apple Watch 5 (dit blijft natuurlijk subjectief). Het scherm van de Ionic is mooi en helder van design. Een ander groot voordeel van de Ionic is de mogelijkheid tot verschillende horlogebandjes die je zelf aan kunt passen. Wij zijn hierbij groot fan van de band van leder.

Een erg handige functie van de Fitbit Ionic is de ingebouwde muziekspeler. Ook wel de stand alone muziekspeler genoemd. Dit zorgt ervoor dat je een ingebouwd geheugen hebt om je eigen muziek op te slaan of op te downloaden. De Fitbit Ionic kent 3 leds waardoor de hartslagmeting zeer nauwkeurig wordt. Met de komst van de Fitbit Ionic zijn de kinderziektes van de originele fitbit ionic verholpen, hierdoor is de kwaliteit van het product heel veel toegenomen. Ondanks dat de Ionic op de 10e plek is gezet in deze lijst is het een aanrader!

Wat is er nieuw in de Fitbit Ionic?

Met de komst van de Fitbit Ionic zijn er een aantal mooi nieuwe updates bijgekomen. Zo is het nu mogelijk om te betalen via je pols met Fitbit Pay. Daarnaast is de Fitbit Ionic compleet waterdicht wat het model zeer geschikt maakt voor fanatieke zwemmers. Ook is de Ionic beter verbonden aan je pols met de nieuwe bandjes, waardoor deze er onder geen voorbehoud meer af kan vallen. De Fitbit Ionic kent twee soorten bandjes die je kunt kopen, wat ervoor zorgt dat er voor iedereen een juiste fit is!

Het scherm van de Ionic is heel mooi en een beetje afgebogen aan de randen. Daarnaast is het scherm vrij groot wat het makkelijk(er) maakt om af te lezen.

Conclusie van de Fitbit Ionic

Concluderend willen wij zeggen dat de Fitbit Ionic een goede koop is – met name voor mensen die zwemmen graag doen. Het model leent perfect om in het zwembad te gebruiken. Daarnaast is de toevoeging van Fitbit Pay erg fijn en maakt dit je leven een stukje makkelijker. Ook is de Fitbit Ionic zeer uitgebreid en wordt deze aangeboden tegen een degelijke prijs. De reden waarom dit model zo ‘laag’ in de lijst wordt genoemd is omdat de Ionic deels een Activity tracker is. Daarom is het – wanneer je het over een smartwatch hebt- niet de beste optie. Dit betekent dus niet dat de Fitbit Ionic geen goede koop is!

Voordelen
 • Volledig waterdicht wat het model zeer geschikt maakt om mee te zwemmen
 • Mogelijkheid om te betalen met Fitbit pay
 • Mooi en strak design
 • Verschillende polsbanden beschikbaar waardoor die om iedereens pols past
Nadelen
 • Je kunt niet zelfstandig bellen
 • Het model is vrij kwetsbaar waardoor het soms geen goede levensduur heeft
 • Relatief prijzig voor wat je krijgt

Bekijk de beste deals voor de Fitbit Ionic!

Delen:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

FAQ : Veelgestelde vragen over de beste smartwatches van 2021:

Waarom een smartwatch?

Een smartwatch is een verlengde van je mobiele telefoon. Het kan je helpen bij je dagelijkse bezigheden. Maar het meest belangrijke is dat een smartwatch je gezondheid in de gaten kan houden. Denk hierbij aan valdetectie, hartslagmetingen, notificaties wanneer je te lang zit en nog veel meer. Een smartwatch kent tientallen functies en elk model verschilt. Bekijk daarom in dit artikel welke het beste bij jou past.

Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?

Een smartwatch richt zich echt op je gezondheid en dagelijkse bezigheden. Een sporthorloge is voornamelijk gericht op het verbeteren van je sportprestaties. Het gebruik van een sporthorloge en smartwatch verschilt enorm. Kijk daarom goed of je liever een smartwatch of sporthorloge aanschaft.

Welke smartwatch past bij mij?

Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur. Lees ons artikel om de tien beste smartwatches van het jaar te bekijken. Voor iedereen is er wel een geschikte smartwatch.

Geef een antwoord